Thursday, May 28, 2015

Korsvold investing heavily in its failure Vardia – Dagens Næringsliv

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Forsikringsselskapet Vardia utviklet seg til en fiasko etter at tidligere revisor i våres plutselig fikk det for seg at selskapet hadde for liten egenkapital. De gamle aksjonærene er nærmest utradert etter kriseemisjonen som stadig ble utvidet fordi ledelsen oppdaget flere sorte hull. Hoder har rullet (deriblant den ulykkelige revisor), konsernsjefen har allerede fått fyken, og flere kan det bli før den nye lederkabalen har funnet sin form. Finansdirektøren kan umulig sitte trygt nå etter at emisjonen er vel i havn.

HovedindeksenMen ta en titt på listen over primærinnsidere som satser sparepengene sine på at det er liv laga i Vardia. Styreleder Åge Korsvold er tildelt aksjer for hele 6,6 millioner kroner. Styremedlemmene Nils Aakvik og Karl Høie kjøper aksjer for henholdsvis 10,3 og 5,1 millioner kroner. Aakvik er laksegründer og har skapt en betydelig formue på laks.

Knut E. Haugerud og Kjell Hetland, begge nyvalgte medlemmer av selskapets kontrollkomité, er tildelt aksjer for henholdsvis 10,5 og 6,2 millioner kroner. Haugerud har skapt sin formue på å drive regnskapsbyrå. Hetland er privatinvestor.

Dette er ordentlige investeringer, og ikke marginale Mikke Mus-investeringer slik mange styremedlemmer gjør for å vise at de liksom har tro på selskapet.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment