Saturday, August 16, 2014

How should they be largest on Wall Street – E24

How should they be largest on Wall Street – E24

På starten av året signaliserte den kinesiske netthandelgiganten Alibaba at de ønsket å bli børsnotert på Wall Street. Selskapet ønsker å hente hele 20 milliarder dollar, eller cirka 120 milliarder kroner, på noteringen.

Om de lykkes med dette, blir de den største børsnoteringen på Wall Street noensinne. Den nest største er Visa, som i 2008 hentet 17,9 milliarder dollar da de la sine aksjer ut på det åpne markedet for første gang.

Alibaba kan ses på som den kinesiske utgaven av Finn.no, bare mye, mye større.

Nå vil de også bli størst på Wall Street – og kineserne har planen klar for å lykkes.

Reiser på turné

3. september, dagen etter Alibaba skal kunngjøre emisjonskursen, kommer selskapet til å legge ut på en verdensturné som skal ende i USA få dager før salget av selskapets aksjer starter 16. september.

(…artikkelen fortsetter under bildet)

<b>STORNOTERING:</b> En Alibaba-ansatt bedriver tai-chi i lokalene i Hangzhou, under en åpen dag i selskapet. Noteringen av Alibaba i New York er ventet å bli tidenes største.
STORNOTERING: En Alibaba-ansatt bedriver tai-chi i lokalene i Hangzhou, under en åpen dag i selskapet. Noteringen av Alibaba i New York er ventet å bli tidenes største.

Ifølge selskapet skal de besøke banker og finansinstitusjoner verden over for å svare på eventuelle spørsmål potensielle investorer måtte ha om selskapet, eller markedet selskapet opererer i, skriver Bloomberg.

Det er bankene som håndterer børsnoteringen som har publisert selskapets reiseplaner. Turneen skal begynne i Hongkong om to uker og avsluttes i New York.

Det er storbankene Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase, Citigroup Inc. og Morgan Stanley som har fått oppdraget med å ta e-handelsgiganten på børs.

No comments:

Post a Comment