Sunday, August 24, 2014

Tesla boss to Norway: – You can show the way in the world – E24

Tesla boss to Norway: – You can show the way in the world – E24

STAVANGER (VG/E24): Tesla-sjef Elon Musk (43) takker Norge for å ta en ledende rolle i verden for å få fortgang i utbredelsen av el-biler. Han ber de vente med å redusere elbil-godene til vanlige folk kan få nyte godt av dem.

- Jeg ønsker å konsultere med norsk myndigheter fordi de har en gyllen mulighet til å gå foran og vise vei for at elbiler skal overta for mer forurensende bensin og diesel-biler, sier Musk, som er i Stavanger i forbindelse med oljemessen ONS som åpner i morgen.

- Norge er allerede en elbil-pionér. Det skyldes at dere har politikere som har lagd incentiver og avgiftsordninger som gjør det attraktivt å kjøpe elbil. Jeg håper norske myndigheter fortsetter med det og viser verden at det gjennom aktiv politikk går an å bedre miljøet, ved at ordinære biler byttes ut med elbiler.

Vi sitter på et møterom i Clarion Hotel Energy i Stavanger.

Skjorte, åpen krave. Avslappet, men engasjert.

- Look to Norway

- Dere kan havne i en situasjon der dere viser vei, og andre land kan se at det faktisk nytter. Look to Norway; der klarte de det. Der er flertallet av biler nå elbiler. Det er absolutt et sannsynlig scenario som oljenasjonen Norge bør benytte og bidra til.

- Norske myndigheter må videreføre de gode ordningene for el-biler?

- Ja, det blir litt rart hvis de har så gode ordninger for folk som har råd til å kjøpe en Tesla S-model, mens de fjerner det når vanlige folk får råd anledning til å kjøpe en moderne elbil om tre år.

No comments:

Post a Comment