Friday, August 15, 2014

John Fredriksen Aker Brygge acquisitions – ABC News

John Fredriksen Aker Brygge acquisitions – ABC News

INVESTERER. John Fredriksen har lagt 275,5 millioner kroner på bordet og blir største eier i Aker Brygge-aktøren Norwegian Property. Bildet er tatt ifjor sommer. Foto: NTB scanpix

Skipsrederen seiler opp som den største aksjonæren i Norwegian Property.

Famaday Trading Inc. har kjøpt 29 millioner aksjer i det børsnoterte Norwegian Property til en kurs på 9,50 kroner per aksje, melder selskapet fredag morgen.

Investeringsselskapet sikrer seg dermed den største eierposten i eiendomsselskapet, som er en stor aktør på Aker Brygge.

DN har fått bekreftet at det er skipsreder John Fredriksen som er den ukjente investoren bak Famaday. Det var Finansavisen som først omtalte saken i dag.

Parkerer Hagen

Famaday meldte torsdag kveld at det ønsker å kjøpe til sammen 35 millioner Norwegian Property-aksjer.

Fredagens aksjekjøp representerer 5,33 prosent av den totale aksjekapitalen, og Famaday eier nå 20,07 prosent av aksjene og stemmene i Norwegian Property.

Tidligere var Famaday eiendomsselskapets nest største eier, mens Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica var største eier. Nå er rollene byttet om.

Canica meldte torsdag kveld at det har kjøpt 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property til kurs 9,55 kroner per aksje. Etter transaksjonen sitter Hagen på 13,13 prosent av aksjene i Norwegian Property.

- Positivt

Folketrygdfondet er tredje største aksjonær i Norwegian Property. Selskapet driver med utvikling og forvaltning av kontorlokaler i Oslo og Stavanger. Nylig investerte det 1,5 milliarder kroner i oppussing på Aker Brygge.

Finans- og investeringsdirektør Svein Hov Skjelle mener fredagens oppkjøp er «positivt».

- Vi synes det er positivt at det er interesse for aksjen vår. I utgangspunktet er vi et børsnotert selskap som har lagt en strategi og følger den, sier han til DN.

Skjelle ønsker ikke å kommentere Fredriksens rolle.

- Vi har ikke mer å bidra med enn det som fremgår av selskapet melding og aksjonærregisteret, sier Norwegian Property-direktøren.

Les også:

Komiker-topp vil tvangskjøpe valutahandlerens villa for 14,5 millioner

  «Dybde har veket for gøy. Vi er i ferd med å lolle hjernene våre i hjel»

Oljeekspert Thina M. Saltvedt: – Vi har en situasjon vi ikke har sett på 14 måneder

  Hun skal endre norsk arbeidsliv

Småsparere tar høy risiko i Kina

Selger luksushoteller for å stille kausjon

LikeTweet

No comments:

Post a Comment