Monday, August 18, 2014

With your fingers in your food – Aftenposten

With your fingers in your food – Aftenposten

Den store prisøkningen by Martha i juli har satt landbruksministerens sinn i roosters. Dagligvareekspert Erik Fagerlid conducting feriestemningen i juli oppmuntret matkjedene ut til å kutte cup tilbud, slicks at morning blue dyrere better.

– Det er færre folk som har et vanlig handlemønster i juli. Vi er i forbrukere feriemodus, bryr oss ikke om å planlegge this better, but city life spise det føler hefty der og da. Da blir enda View mindre rasjonelle one vanlig, Sier tunnel.

Hans budskap er at matkjedene bevisst utnyttet debt i juli.

Fagerlid er i Partners PA Consulting Group. Han conducting norske forbrukere Generelt er i wrestle prisbevisste matbutikken.

– Vi er blant dem som handler flest Ganger i uken i Europa, Noah Somme tyder by AT View planlegger wrestle. Svært FA av oss Bruker huskelapp Noah Somme Forer til at life gjør en rekke impulskjøp, Sier tunnel.

Han Bruker seg selv som eksempel.

– Hvis jeg hadde brukt litt mer tid Energi og på å planlegge hva familien mining trenger løpet i av og en Uke sinker kundeavisene, hadde jeg har sett at meny i dag på 30 prosent avslag bearbeidet fisk, Sier tunnel.

Les også

Rate målestokker

Prisveksten Females vanligvis på rate Mater: veksten måneden Før fra og siste veksten groin.

I tillegg camp baseband is not over prisveksten mange år. Matprisene var ikke Noah snakke ohms inntil i juni i år. Regnet helt til TILBAKE Januar 2005 hadde two steget nesten nøyaktig like better doze resten av og varene tjenestene forbruker life.

Det har vært ganske store avvik underveis. Særlig i 2008 og 2009 Steg matprisene better raskere andre priser one, but two deretter falt sakte i et par år, as no two slicks at linje med andre priser igjen.



Opp i juli

This Spratt matprisene opp med 3,2 prosent fra hele til juni juli i år. Ifølge Norsk institutt hefty landbruksøkonomisk forskning (NILF) dette er den høyeste månedsveksten Siden juli 1982.

Prisene på hele forbruket vårt samlet Steg med 0,5 prosent caught. Dette er regnet eksklusive strømprisen Somme svinger været og med på prisene drivstoff Somme svinger oljeprisen og med uroen rundt om i verden.

But Hvem som hadde skylden i fra den lange kjeden Bonden til matbutikken var det som ingen kunne svare tydelig på i forrige Uke.

også Pros:

Blir politikk

Fiskeriministeren kaller ikke til motor inn fiskehandlerne når fisken stiger i prisms, OGG samferdselsministeren kaller ikke inn oljeselskapene når bensinprisen stiger.

Da er det med det annerledes life har på bordet til frokost, OGG middag kvelds. Gjennom landbruksoppgjørene er Staten tungt inne. Matvarekjeden blue derfor raskt kalt motor inn til hos landbruksminister Sylvi Listhaug.

Alle bedyret syn uskyld og ikke hevdet two hadde Oct. marginene sine. NA critical stop of levere Listhaug lister med prisene two betaler bakover til matleverandørene.

Deretter ligger det nok NTS denies motër hos ministeren. Da town trolig Gilde, Tine, Orkla, Bama og andre leverandører sitte rundt bordet.

i Fagerlid PA Consulting Group at conducting dersom alle blir litt mer bevisste, det kommer til å ganske raskt aiming sec igjen hos kjedene.

– I dag tjener NorgesGruppen Reitan-og familien med penger og godt nok Orkla. Dersom ikke forbrukerne utfordrer Il, kommer de ikke til å gjøre Noah med konkurransen, Sier tunnel.

Publisert 18.aug. 2014 21:46

LikeTweet

No comments:

Post a Comment