Sunday, August 24, 2014

Tesla founder surprised competitors EVs – E24

Tesla founder surprised competitors EVs – E24

STAVANGER (E24): Det har nå gått syv år siden Elon Musk og Tesla lanserte sin første elbil, sportsbilen Roadster.

Siden den gang har ingen av de store produsentene kommet med en lignende elbil, og ingen har en rekkevidde som ligger i nærheten, uten bensinhjelp.

Når Elon Musk møter E24 dagen før han inntar hovedscenen på oljemessen ONS, forteller han om hvor overrasket han er over at ikke konkurrentene har kommet med en utfordrer.

- For å være ærlig er jeg ganske overrasket. Vi lanserte Tesla Roadster med en rekkevidde på over 400 kilometer i 2007. Det er syv år siden, sier Musk og slår armene opp i luften mens han humrer høyt.

 
 

- Det er ikke egentlig kommet noen bra elektriske biler ennå utenom Model S. Den kritiseres for at den er bra, men dyr, og det er en gyldig kritikk sånn sett. Men poenget er at en elbil må ha lang rekkevidde og ha rask lading for kjøring over lengre avstander, sier Musk.

- Hva stopper de store produsentene som Volkswagen, General Motors eller BMW fra å slippe en bil som Model S om kort tid. Er det at de ikke vil eller har de ikke evnen til å gjøre det?

- Jeg tror vi til slutt vil se det. De store tradisjonelle bilprodusentene beveger seg sakte og er veldig opphengt i den tradisjonelle måten å gjøre ting på, sier Musk og fortsetter:

Han sier at det også er grunnen til at han nå har åpnet opp mange av patentene rundt elbilteknologien. Frykten hans for at de store ville rykke inn å kopiere ham, har det aldri blitt noe av.

- De store er for fokusert på å bruke fire år på å lage den gamle modellen deres fem prosent bedre. De store teknologihoppene pleier ikke å komme fra store selskap, sier han og bruker IBMs dominans på starten av IT-alderen frem til Microsoft kom som eksempel.

No comments:

Post a Comment