Monday, August 18, 2014

- We can not afford to Avinor requirements – NRK

- We can not afford to Avinor requirements – NRK



Gisle Skansen sier de ikke har råd til å betale innflygningsavgiften. (arkivbilde)

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK



– Vi må ta oss betalt for de tjenestene vi leverer, sier Egil Thompson i Avinor.

Foto: Terje Haugnes / NRK

Fakturaen er en såkalt sektoravgift for innflygning i luftrommet over Rygge og Torp som fram til nå har vært gratis for de to private flyplassene, skriver Dagens Næringsliv.

Fra før betaler flyplassene en tårnavgift, og til sammen må de to flyplassene ut med 50 millioner kroner hver i årlige avgifter til Avinor.

– Dette er minst 20 millioner kroner for mye. For oss er dette dramatisk hvis Avinors kostnadsbilde består, sier flyplassjef Pål F. Tandberg ved Rygge Sivile lufthavn.

Les også:

Alle norske flyplasser betaler en slik sektoravgift, men verken Torp eller Rygge mener de har økonomi til å betale det Avinor krever.

– Vi har ikke råd til å betale det Avinor krever. Vi må be eierne om kapitalinnsprøyting for å greie nødvendig rehabilitering, sier flyplassjef Gisle Skansen ved Sandefjord lufthavn.

Ifølge Avinor har kostnadene ved å levere innflygingskontroll økt kraftig fordi trafikken ved Torp og Rygge er en helt annen enn da de to flyplassene var militære lufthavner.

– Vi vet jo at økonomien til Rygge og Torp ikke er all verden, men vi må ta oss betalt for de tjenestene vi leverer, sier kommunikasjonsdirektør Egil Thompson i Avinor.

(NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment