Saturday, February 27, 2016

Billion Contract for Subsea 7 – E24

Subsea 7 annonserer fredag morgen at selskapet har vunnet en større («major») kontrakt med BP og partneren Deutsche Erdoel for utvikling av subseafeltene Giza, Fayoum og Raven utenfor Alexandria i Egypt.

Selskapet definerer selv kontrakter av denne størrelsen som på over 750 millioner dollar, tilsvarende drøyt 6,4 milliarder kroner.

Avtalen er en del av den andre fasen av West Nile Delta-prosjektet. Subsea 7 er også involvert i fase én, og meldte om en kontrakt på prosjektet så sent som i desember i fjor, den gang med Brullus Gas som motpart.

– Denne store kontrakten er en bekreftelsen på vårt arbeid gjennom første fase av West Nile Delta-prosjektet, og lar oss levere synergier fra flere arbeidspakker. Vårt tidlige engasjement i prosjektet lar BP og Subsea 7, sammen med DEA, utvikle optimalisert løsning for utviklingen av Giza-, Fayoum- og Raven-feltene, og demonstrerer det effektive samarbeidet mellom oss, sier konserndirektør Øyvind Mikaelsen i en kommentar.

Dagens annonserte kontrakt omhandler ingeniørarbeid, innkjøp, installasjon og tidlig ferdigstillelse undervannsinfrastrukturen for 12 brønner, med 80 kilometer «navlestrenger» (umbilicals) og 220 kilometer rør.

Den inkluderer også installasjon av eksportrør fra feltene til terminal.

Arbeidet under kontrakten vil starte umiddelbart ved Subsea 7s kontor i London. Offshoreinstallasjonen er ventet å starte i 2017, og vil foregå i to faser.

Oljedrevet nedtur

Den ferske kontrakten er etter alle solemerker en kjærkommen tildeling for Subsea 7, som er blant selskapene som virkelig har merket oljenedturen.

No comments:

Post a Comment