Wednesday, February 17, 2016

Fewer branches, but several employees of banks – Aftenposten



Ved inngangen til 2015 var det 25.437 bankansatte i Norge, 666 flere enn i år 2000. I den samme perioden gikk antall bankkontorer og filialer ned fra 1457 til 1042, skriver Dagsavisen, som har hentet inn tallene fra Finans Norge.

Samtidig som bankene har fått flere ansatte, har kundene tatt over mange av oppgavene de før måtte få utført i sin lokale filial.

- Vi ser mye positivt ved den teknologiske utviklingen i bankene, men tjenesteutøvelsen er veltet over på forbrukerne. Nå sitter vi og taster inn lange KID-nummer og gjør andre oppgaver bankansatte gjorde for oss før, sier Audun Skeidsvoll, som er direktør for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge tror «den store avskallingen» i antall ansatte skjedde under bankkrisen på 1990-tallet og har følgende forklaring til utviklingen på 2000-tallet.

- Det har i perioden vært stor grad av dynamikk gjennom å bygge opp ny kompetanse. Næringen har hatt en betydelig produktivitetsvekst i perioden, skriver han i en epost til avisen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment