Thursday, June 23, 2016

«Brexit» -shirts i markedet: – E24

«Brexit»-dramaet er i høyspenn i det resultatene begynner å tikke inn etter klokken 02.00. I Asia har Nikkei-indeksen åpnet og er forsiktig i grønt med 0,3 prosent.

Oljeprisen har falt kraftig etter midnatt, det britiske pundet har svekket seg og investorene ser igjen mot «trygge havner» som gull og japanske yen.

Det mest dramatiske fallet kom da Sunderland overraskende leverte et sterkt valgresultat for at Storbritannia skal forlate EU. På bare minutter falt pundet fra årsbeste mot dollaren og svekket seg med over tre prosent.

Like etter 03.00 falt pundet videre ned til 1,41 per dollar. Det er en svekkelse på 5,51 prosent og det største fallet på en dag noensinne.

 <p><b>NY REKORD:</b> Dette  er den mest volatile natten pundet har hatt  noensinne.</p>

NY REKORD: Dette er den mest volatile natten pundet har hatt noensinne.

Oljeprisen lider

Oljeprisen ventet litt lenger, men da Nikkei-indeksen åpnet i Japan klokken 02.00 gikk det rett ned fra over 51 dollar fatet til under 50 dollar fatet. Foreløpig klarer den seg bedre enn pundet, men den svinger urovekkende mye. 

Rett etter 03.00 ligger oljeprisen helt nede på 49,3 dollar fatet.

 <p><b>NERVØST:</b>  Oljeprisen er også i villrede i natt.  Foreløpig forbereder den seg på en  «brexit».</p>

NERVØST: Oljeprisen er også i villrede i natt. Foreløpig forbereder den seg på en «brexit».

Flykter til yen og gull

I tråd med at markedet frykter en «brexit» har natten sett en klar økning i investering i gull og japanske yen. Gullprisen har styrket seg med 1,10 prosent og japanske yen har tatt inn 1,5 prosent mot dollaren.

No comments:

Post a Comment