Thursday, June 30, 2016

Norwegian’s British subsidiary refused temporary permit to fly in the United States – E24

Saken oppdateres.

Norwegians britiske datterselskap, Norwegian Air UK (NUK), har ikke fått godkjent sin søknad om midlertidig flytillatelse i USA. Det kommer kommer frem i en uttalelse fra det amerikanske samferdselsdepartementet.

Ifølge Wall Street Journal sier myndighetene at de trenger mer tid på å behandle søkanden fra Norwegian.

Norwegian har fra før av søkt amerikanske myndigheter om en permanent flytillatelse, en såkalt «foreign air carrier permit», for sitt irske datterselskap Norwegian Air International (NAI) i over to og et halvt år.

Meldingen fra nyhetsbyrået Dow Jones, som først ble gjengitt på E24 presiserte ikke at det var Norwegians britiske datterselskap, NUK, som hadde fått avslag om en midlertidig flytillatelse i USA.

Søkanden for det britiske datterselskapet NUK er altså en annen og separat søknadsprosess.

Omstridt

«Dagens beslutning innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK. Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. DOT har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse», skriver Norwegian i en pressemelding sendt ut sent torsdag kveld.

Norwegians søknader om flytillatelse for datterselskapene, og da spesielt irske NAI som er ment å ha en navfunksjon i selskapets langdistansesatsning, er møtt med sterk kritikk.

Kritikerne mener Norwegian vil uthule internasjonale arbeidsrettigheter ved å bruke kabinpersonale fra lavkostland. Selskapet har gjentatte ganger avvist dette.

Kan fortsatt fly

Norwegian er ikke avhengig av tillatelsene for hverken NAI eller NUK for å kunne fly til og fra USA, da de i dag opererer med en norsk driftstillatelse som har alle flyrettigheter.

Skal de imidlertid fly på de britiske og irske datterselskapene, må de imidlertid få tillatelse for disse. Det er dette man fortsatt venter på.

«NUK må imidlertid ha en permanent tillatelse fra amerikanske myndigheter for å fly på den britiske driftstillatelsen til USA. Britiske myndigheter har gitt sterk støtte til NUKs rett til flytillatelse i tråd med Open Skies-avtalen», skriver Norwegian i pressemeldingen.

Norwegian har klart å skape mange overskrifter i USA. Både Hillary Clinton og Bernie Sanders har gått ut og sagt at Norwegian ikke burde få flytillatelse i USA. Det samme har flere store internasjonale fagforeninger.

No comments:

Post a Comment