Tuesday, June 28, 2016

Industry Group bankruptcy – at least 90 loses his job – Aftenposten



92 ansatte i industrikonsernet blir rammet av konkursen, ifølge lokalavisene Telemarksavisa og Varden.

Dagens Næringsliv meldte imidlertid etter konkursen ble kjent, at så mange som 540 mister jobben som følge av konkursen.

Rammes av oljeprisfall

Bandaks virksomhet har i stor grad vært knyttet til olje- og gassindustrien og maritim virksomhet. De skal ha i en periode nå vært i trøbbel.

– Det er vel denne typen bedrifter som merker oljeprisfallet og påfølgende markedsnedgang sterkest, sier advokat Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale til DN.

Ottesen er bostyrer etter konkursen i hele Bandak-konsernet.

Ifølge Telemarksavisa har den økonomiske situasjonen til selskapet nå ført til at det ikke er mulig for videredrift i morselskapet Bandak Group og ved Bandak Risør.

355 ansatte i konsernet

Forutenom Risør har også konsernet datterselskaper i Lunde i Telemark, Stavanger, Florø, Ålesund og Malaysia.

Totalt skal det ifølge Telemarksavisa være 355 ansatte i konsernet, og altså 90 av disse blir berørt.

– Vi begjærer oppbud med tungt hjerte men er glade for at vi har funnet løsninger som gjør at vi klarer å videreføre driften i de øvrige datterselskapene, inkludert Lunde og det til tross for svært krevende tider i norsk olje- og offshoreindustri, sier administrerende direktør Per Gunnar Borhaug til Telemarksavisa.

Konsernet, som i hovedsak har vært underleverandør til olje- og gassindustrien, eies av to investeringsfond forvaltet av Johan H. Andresens Herkules Private Equity.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment