Thursday, June 23, 2016

- It surprises us that they have made the interest rate path – E24

– Det første var at vi ikke tror ledigheten topper ut allerede i 2016, men at den kommer til å stige gjennom 2017 og 2018, sier DNB-sjeføkonom Øystein Dørum.

– Det andre var at de har tatt opp rentebanen. De kommuniserer nå at renten blir kuttet til 0,25 i september, det er svært så sikkert. Videre vil den bli hevet igjen i mars 2017, til 0,50 og hevet igjen i september 2019 til 0,75, slik jeg tolker det, sier Dørum til E24.

Det siste overrasket også sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets.

 <p><b>LITT OVERRASKET:</b>  Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB  Markets.</p>

LITT OVERRASKET: Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets.

– Det overrasker oss at de viser til at det er en bedre utvikling i realøkonomien over tid som trekker opp. Det hadde vi ikke trodd skulle være en dominerende faktor når vi vet at siste Regionalt nettverk viste at bedriftene venter en fortsatt svak vekst, sier Due-Andresen til E24.

Torsdag formiddag ble det klart at Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent.

– Grovt sett ser de på norsk økonomi med de samme øynene som sist, oppsummerer Dørum.

– De gjør lite med makroanslagene sine, de tar ned både lønns- og prisvekst, men de opprettholder synet på arbeidsledigheten og tror at toppen kommer i år

Bekymring for boligmarkedet og kredittveksten en faktor

Norges Bank viser selv til at en litt høyere oljepris og den optimismen som den trekker med seg er det som bidrar til at renten settes mindre ned enn det de sa i mars, påpeker hun.

No comments:

Post a Comment