Tuesday, June 21, 2016

Statoil sent exchange down – Dagens Næringsliv

Børskommentar

Deutsche Banks nedgradering av Statoil kan være årsaken til at Statoil falt kraftig tirsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Statoil tynget Oslo Børs tirsdag etter mandagens kraftige oppgang på børsen drevet av redusert Brexit-bekymring.

Deutsche Bank har nedgradert anbefaling på Statoil-aksjen til selg fra hold. Statoil er blant de store oljeselskapene som har størst direkteeksponering mot oljeprisen, men Deutsche setter spørsmålstegn ved om selskapets portefølje er overestimert når markedet går inn i den neste prissyklusen.

“Vi tror det. Ved å dekonstruere kontantstrømmen de neste fem årene ser vi en virksomhet med vekt mot modne offshore- og konvensjonelle eiendeler som kan dra ned avkastningen”, skriver Deutsche i analysen tirsdag.

Videre viser meglerhuset til at Statoil har steget 40 prosent siden Brent-prisene snudde opp sent i januar, og har utkonkurrert sammenlignbare aksjer i Europa med 15 prosent. En utbytteavkastning på fem prosent mot konkurrentenes syv prosent fører til salgsanbefaling med kursmål på 115 kroner.

Statoil-aksjen sluttet ned 1,4 prosent.

Brexit

Britiske pund steg tirsdag til høyeste nivå mot dollar siden datoen for EU-avstemningen ble kjent, ifølge Bloomberg News. Når det kommer til den seneste utviklingen i EU-valget i Storbritannia skriver Nordea Markets at bedringen i risikosentimentet fortsetter idet markedet får stadig mer tro på at Storbritannia blir i EU.

Meglerhuset viser til tre Brexit-meningsmålinger offentliggjort mandag kveld. To av dem, fra ORB og NatCen viste overvekt for å bli værende i EU og fremgang for det synet, mens en måling fra YouGov trakk noe i favør Brexit.

Økonom Aurelia Augulyte i Nordea understreker at ingenting er klart ennå, men påpeker at telefonundersøkelsen fra ORB anes for å ha høy reliabilitet og at denne viste bedring på fem prosentpoeng i favør fortsatt EU-medlemskap.

Tirsdag ettermiddag viste IGs seneste meningsmåling at 45 prosent av de spurte vil stemme for at Storbritannia blir værende i EU, mens 44 prosent sa at de vil stemme for at landet går ut av EU. 11 prosent av respondentene svarte «vet ikke».

Laksen yngler

Laksesektoren bidro positiv på Oslo Børs tirsdag og Marine Harvest-aksjen endte opp 3,2 prosent.

Chiles regjering vedtok mandag strengere reguleringer på lakseoppdretterne, melder flere medier, blant annet Undercurrent News, mandag kveld.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at de har kjøpsanbefaling på laksesektoren. Deres toppvalg er Lerøy Seafood Group, Grieg Seafood og Marine Harvest.

Meglerhuset venter priser på 59 kroner pr kilo i 2016, 57 i 2017 og 59 i 2018, noe som tilsier økte omsettingsestimater med henholdsvis 10, 40 og 50 prosent i 2016, 2017 og 2018, fremgår det.

Ifølge en oppdatering fra Kepler Cheuvreux tirsdag har de lagt Marine Harvest til sin «nordic top pics»-liste. Kursmålet på aksjen er 170 kroner.

«Som en følge av det stramme laksemarkedet i de kommende årene, tror vi at prisene kan være på høye nivåer i lengre tid og mener at markedet undervurderer disse kreftene», skriver analytiker Fredrik Ivarsson i Kepler Cheuvreux.

Meglerhuset mener dagens lave multipler er uberettigede, og de ser et attraktivt risiko/avkastningsforhold i aksjekursen.

«Derfor setter vi Marine Harvest på listen vår over nordiske toppvalg», heter det videre.

Brent 1. posisjon ble handlet for 49,67 dollar pr fat tirsdag ettermiddag, mot om lag 50,1 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

«Oljeprisene har det siste døgnet fått noe drahjelp av den generelt dempede bekymringen for en Brexit. Fokus ligger imidlertid nå på de ukentlige oppdateringene av amerikanske lagertall», skriver DNB Markets i en oppdatering.

American Petroleum Institute (API) slipper sin statistikk tirsdag kveld, mens de offisielle tallene fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, offentliggjøres onsdag ettermiddag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,10 prosent til 603,19 poeng, omsatt for 2,502 milliarder kroner.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment