Monday, October 6, 2014

Danske Bank denies having used entice interest – E24

Danske Bank denies having used entice interest – E24

I fjor sommer konkurrerte 46 norske banker om å gi det beste tilbudet til nordmenn som ikke kan disponere pengene sine selv, for eksempel på grunn av helsemessige årsaker eller alder, og derfor har fått oppnevnt verge.

Danske Bank vant anbudsrunden med å tilby en innskuddsrente på 3,4 prosent, og kort tid etter trillet 7,3 milliarder kroner inn hos banken. Men i løpet av året som fulgte har Danske Bank senket renten fra 3,40 til 2,30 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Rentekuttet gjør at banken slipper å betale ut 70 millioner kroner i renter til disse kundene i år.

En av konkurrentene går hardt ut mot Danske Bank:

- Det er ingen tvil om at Danske Bank har operert med lokkepriser, og så har gjennomført en massiv nedprising. Det rentetilbudet de kom med var langt under normalen og må ha vært en bevisst strategi fra bankens side, sier konserndirektør Vegard Helland i Sparebank 1 SMN til Dagens Næringsliv. Sparebank 1 SMN tilbød en rente på 3,10 prosent i samme konkurranse.

Danske Bank avviser anklagene og sier de er overrasket over uttalelsene fra Helland som de mener er useriøse.

- Vi har aldri hatt til hensikt å lure noen, og renteendringene ble varslet to måneder før de er effektuert. Da har vergene hatt tid til å flytte midlene om ønskelig, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank til Dagens Næringsliv.

Assisterende kommunaldirektør hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Sissel Slapgård, sier at de stusser over hvordan det Danske Bank har gjort, kan være mulig, og at de nå anbefaler alle verger om å flytte pengene de disponerer på vegne av andre, over til andre banker.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment