Tuesday, October 14, 2014

- Oil prices going lower than this until we are concerned – E24

- Oil prices going lower than this until we are concerned – E24

Det gikk bare en vei for oljeprisen tirsdag og fallet bare forsterket seg utover kvelden. På det laveste var prisen på Brentoljen helt nede på 84,46 dollar fatet, før den stabiliserte seg på rundt 85,20 dollar fatet – ned nesten 2,90 dollar for dagen.

For å finne tilsvarende lave nivåer må vi helt tilbake til november 2010.

Analytiker Jarand Rystad i Rystad Energy tegner et dystert bilde og tror at en fortsatt lav oljepris de neste årene vil trekke Norges inntekter kraftig ned.

- Skatt og utbytte kommer derfor til å gå kraftig ned. I det korte bildet kan dette falle fra 360 milliarder kroner i 2013 til 240 milliarder kroner i 2016, sa Jarand Rystad til Nettavisen.

I DNB Markets er man imidlertid ikke fryktelig uroet over bevegelsene i oljeprisen den siste tiden.

- Oljeprisen skal lenger ned enn dette før vi blir bekymret for statens inntekter. Den norske stat har nå et oljefond som er mer enn dobbelt så stort som det norske brutto nasjonalproduktet, om oljeinntektene skulle bli noe lavere en periode så mener ikke vi at det er et problem, sier sjeføkonom Øystein Dørum til E24.

Dollaren kompenserer

En annen faktor, som ikke omtales så mye, er at samtidig som at oljeprisen har falt har dollaren gått motsatt vei – og det kompenserer for en del av nedgangen.

No comments:

Post a Comment