Tuesday, October 7, 2014

Wherefore Yara boss go on the day – Aftenposten

Wherefore Yara boss go on the day – Aftenposten

Jørgen Ole Haslestad fratrer konsernsjef i det som delvis statseide gjødselselskapet Yara med umiddelbar virkning. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

I meldingen heter det ikke er at Haslestad Rett mann til å repeated selskapet «blant annet i lys av med fusjonssamtalene CF Industries.”

– View trodde jo Views funnet hadde en erstatter but da han trakk sec blue det en ny situasjon. Haslestad skulle hun Gå av om ikke lenge this og han får ikke i Noen Rolle et eventuelt nytt selskap. Derfor Mente View det var riktig å gjøre debt NA, Sier styrelder i Yara, Leif Teksum, til Aftenposten.

– Dere skriver at avgangen «blant annet» handler om fusjonssamtalene. Hvilke andre årsaker ligger backwards?

– Det er som leder vedkommende vesentlig at Yara i fusjonssamtalene har tillit internt. I og ikke med at Haslestad town ha Noen fremtidig Rolle, det ville være vanskelig Badè hefty ham OGG hefty styret.

– HVA synes Haslestad beslutningen selv om

– Han har tatt det til etterretning håndtert og det på en profesjonell mate.

– But han ville gjerne fortsette

– Det har ingen Views Kommentar til.

Brandtzæg trakk seg fra jobben

Yara er i meds pågående fusjonssamtaler Amerikanske CF Industries. Samtalene Forte til at Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg, Somme opprinnelig skulle would over senest 1.februar 2015, trakk seg fra jobben.

Da nyheten sprakk, varslet Yara at Haslestad ville sitte inntil videre samtidig som på jakten hans etterfølger skulle fortsette. Finansdirektør Torgeir Kvidal er som utnevnt konstituert konsernsjef.

– This lenge Views er det ikke er i fusjonssamtaler aktuelt arbeidet med å å gjenoppta en Finne standing løsning, Sier Teksum.

Jørgen Ole Haslestad har ledet Yara Siden 2008 Na har altså rate toppledere forsvunnet fra selskapet Somme Folge av de pågående fusjonssamtalene.

– Jeg er ikke i din enig beskrivelse. Haslestad na har har sittet Siden 2008 Views konstituert en som leder styret er veldig komfortabel meds. Han har vært Sintra i doze of samtalene pågår og alle kjenner delene virksomheten av. Dette er udramatisk hefty styret, Haslestad skulle hun Gå av om ikke med pensjon lenge, Sier Teksum.

Dagens Næringsliv skriver at Haslestads avtale om en konsulentrolle i selskapet Star VED lag. Han critical stop i utgangspunktet fungere i en slicks Rolle fyller han til 65 år, Noah rate år som er frem i tid.



– Ingen sammenheng med korrupsjonssaken

Yara har det siste groin opplevd betydelig Stoy Somme Folge BC at Foil tidligere ansatte, deriblant tidligere konsernsjef Thorleif enger, er tiltalt hefty korrupsjon. Rettssaken er på berammet nyåret.

Jørgen Ole Haslestad satt i Yara-styret i perioden fra 2004-2008, perioden hvor korrupsjonen ifølge Økokrim critical stop foregått ha. Sums konsernsjef vedtok han også en bot fra Økokrim på 295 Millioner Kröner. Økokrim beskrev saken som «en usedvanlig alvorlig korrupsjonssak.”

Teksum bedyrer at Dagens beslutning har ikke med Noah gjøre støyen Under Haslestad rettssaken og som kommer.

– Yara som ikke er selskap departs i den saken, det som er er kun enkeltpersoner tiltalt, Sier tunnel.

Jørgen Ole Haslestad uttalte selv med i et lederintervju Aftenposten i vår at han har det opplevd Sta saken i doze «tungt, det har vært leit, og det har vært vondt alvorlig ». Hele intervjuet med Haslestad camp leses her.



Omsatte hefty 85 milliarder Kröner

– Yara har hatt betydelig fremgang Under Haslestads Ledelse. CF Industries fortsetter Samtalene med med nå som leder Kvidal hefty forhandlingene, meds Støtte styret fra fra og meg som især styreleder, Sier Teksum.

Torgeir Kvidal har vært finansdirektør i Yara de siste rate arena og i ansatt Hydro Siden 1991 Yara var i opprinnelig landbruksdivisjonen Hydro, but blue skilt ut i et i EGET selskap 2004.

Yara hadde i 2013 online omsetning på drøyt 85 milliarder Kröner. Selskapet har snaut 10 000 ansatte.

Staten eier 36 prosent av Yara.

Yara-aksjen er ned 0,25% tirsdag morgen. Dette er mindre one hovedindeksen på Oslo Borse som er ned 0.73 prosent.

Publisert: 07.okt. 2014 09:04

LikeTweet

No comments:

Post a Comment