Sunday, October 12, 2014

Microsoft boss sorry “karma-advice” to women – E24

Microsoft boss sorry "karma-advice" to women – E24

Satya Nadella har måttet krype til korset etter han han i forrige uke, under en IT-konferanse for kvinner, insinuerte at kvinner ikke bør be sjefen om høyere lønn. I stedet bør kvinnelige ansatte heller stole på at de med tiden vil bli belønnet i løpet av lange karrierer, skriver CNN Money. 

- Dette er kanskje en av superkreftene til kvinner som ikke ber om lønnsøkning, fordi det er god karma, sa Nadella til de fremmøtte.

Unnskylder

Fredag la toppsjefen ut en unnskyldning på Twitter etter at selskapet havnet i hardt vær som følge av uttalelsen.

- Jeg var upresis da jeg snakket om hvordan kvinner bør be om høyere lønn. Bransjen vår må stenget lønnsgapet mellom kjønnene for å unngå diskriminering, skrev Nadella på sin Twitter-konto. 

I USA tjener menn i snitt 66.000 kroner mer enn kvinner per år.

Spesielt i IT-selskapene er det stor forskjell på lønningene til menn og kvinner. I Microsoft er om lag 71 prosent av de ansatte menn. I ledergruppene er kun 17 prosent av de ansatte kvinner. Tallene er omtrent de samme også i de andre store IT-selskapene Google, Facebook, Yahoo og Apple, skriver CNN Money.

Ny sjef

Ifølge amerikanske medier er uttalelsene den relativt nye toppsjefens første store tabbe etter at han tok over etter Steve Ballmer i februar i år.

Nadella har fått sterk kritikk for uttalelsen på sosiale medier, blant annet fra Microsoft-styremedlem Maria Klawe som skrev til toppsjefen at hun selv har gått glipp av flere tusen dollar fordi hun selv ikke har turt å spørre om høyere lønn, skriver CNN.

- Gjør leksene dine. Vær sikker på at du faktisk vet hva en korrekt lønn er når du tar jobben. Ikke vær dum slik jeg var, sa Klawe til CNN på spørsmål om hva hennes råd til unge kvinner er.

Også flere andre kjente kvinner, som komikeren Sarah Silverman, har stått frem og kritisert Microsoft-sjefen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment