Monday, October 6, 2014

Seller rival to get through Ica Agreement – E24

Seller rival to get through Ica Agreement – E24

Dette i tilfelle Konkurransetilsynet skulle kreve et slikt nedsalg i dominerende områder, for at Coops oppkjøp av Ica skal bli godkjent.

Ica har tapt millioner ukentlig på sin drift i Norge. Konkurransemyndighetene vendte tommelen ned for deres foreslåtte innkjøpsavtalen med Norgesgruppen. Ica varslet derfor i slutten av mai at de ville ta stilling til den videre driften av sin norske virksomhet.

I juni fikk Coop beskjed, under radaren, om at Ica var åpne for salg til industrielle aktører i bransjen.

Salg var Icas foretrukne løsning, fremfor videre nedskalering av driften.

Slik ble Coop, og ikke Norgesgruppen, Icas partner. Og det ble ikke samarbeid, men oppkjøp, ut av det.

Ica-sjef Per Strömberg understreket på en pressekonferanse mandag at en eventuell videre drift av Ica i Norge ville medført nedleggelse av flere butikker, spesielt i Nord- og Sør-Norge.

- Hektisk

Isteden har man nå altså besluttet å selge hele Norge-biten til Coop. De blar opp 2,15 milliarder kroner for Icas 553 butikker her til lands.

Etter at svenskene varslet at de ville selge seg ut av Norge, har det vært hektiske dager for Coop-sjef Svein Fanebust og hans ansatte.

- Det har vært en veldig arbeidskrevende prosess. Vi har hatt 40 personer som har jobbet netter og utsatt ferier for å få dette gjennom.

- Selv husker jeg i forbindelse med årskonferansen vår, at jeg gikk ut fra forhandlingsmøtet klokken seks om morgenen, dro hjem og skiftet dress, og dro direkte til konferansen og opp på talerstolen klokken ni.

No comments:

Post a Comment